WAT IS HET NU?

 

Barrois zorgt voor wellness, uw goed en gezond gevoel.

Voetreflexologie.


     
                                                   Reflexologie is een (soort) massage, met een bijzondere druktechniek. Het is een drukmassage met duim en vingers zo worden de "reflexzones" bewerkt. Soms komt er een fijn staafje  of een stokje bij te pas om dieper gelegen en fijnere drukpunten te kunnen bewerken. Een druk op bepaalde gebieden van de huid,  roept bepaalde zenuwreflexen op.

Er wordt een reactie bewerkstelligd in dat deel van het lichaam dat overeenkomt met de bewerkte reflexzone. De druktechniek hangt  af  van het effect dat men wil (tracht) bereiken en wat de persoon kan verdragen. Dit brengt een bepaald sein over naar de hersenen. Vanuit de hersenen vertrekken de signalen en worden dan verschillende functies geactiveerd.

Een ontspanningstechniek verschilt van een stimulatietechniek.

Door de verschillende reflexzones op de zool van de voet met duim en vingers te stimuleren, geeft dat aan de corresponderende organen en weefsels:

Hoe werkt het?

                                   Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd, blokkades in het zenuwstelsel opgeheven en krijgt het lichaam kans zich te ontdoen van diverse afvalstoffen. Op deze manier wordt geprobeerd het natuurlijke evenwicht in het hele organisme te herstellen (homeostase), waardoor Stress en spanning verdwijnen.

 

In de reflexzonetherapie spreekt men niet van genezing, maar van ondersteuning van de natuurlijke processen. Het is een complementaire therapie.

 

Er zijn reflexzones voor:

  • het bewegingsapparaat

  • de spijsvertering

  • de uitscheidingsorganen

  • de lymfevaten

  • het hormonale systeem

  • de ademhaling

  • hart- en bloedvaten

  • het zenuwstelsel

  • en ander,...

 

Tenenlezen.

                     Tenenlezen is een vak apart. Het is zeer nauw verbonden aan de voetmassage - voetreflexologie maar niet alle reflexologen hebben daar de kennis en de ondervinding mee of willen het eenvoudig niet toepassen. De resultaten van deze lezing is voor elke persoon anders en eigen aan het individu zelf.

Dus vanzelfsprekend is zulke behandeling zeer vertrouwelijk tussen de consultant en de therapeut. Daarom werken ze samen alleen in een rustig vertrek.

Zowel Podo - als Dermasegmentale reflexologie heeft grote invloed op het emotionele leven van de mens. Beide methodes

worden veelvuldig toegepast en ten sterkste aanbevolen bij emotionele aandoeningen en psychische problemen maar vooral bij het moderne ziektebeeld van  "Stress".

Podosegmentale reflexologie  (PSR)

                                                                 

Podosegmentale reflexologie is gans anders dan een gewone voetmassage. Aan de segmenten die op de zool van de voet geprojecteerd liggen worden door middel van specifieke massagestokjes impulsen gegeven die op de hersenen reflecteren. Deze huidgebieden staan in verbinding met organen en diverse systemen. De segmentale opbouw van het menselijke lichaam reflecteert op de voetzool en verspreidt zich uiteindelijk over heel de voetzool. Vanuit de hersenen worden automatisch impulsen omgezet naar behoefte van die bepaalde organisme, dit via het ruggenmerg en het zenuwstelsel. Deze behandelingsmethode wordt vaak in combinatie met Dermasegmentale reflexologie toegepast.

 

Dermasegmentale reflexologie  (DSR)

 

Ons lichaam verzet zich tegen de dagelijkse spanningen die we ondergaan. Er worden natuurlijke spanningsvelden gecreŽerd in de huid-, het bind- en het spierweefsel. Dit wordt meestal niet waargenomen door het individu. Achteraf worden plaatselijke pijnen of andere stremmingen waargenomen op verschillende plaatsen in gans het lichaam. Door deze speciale massagetechniek (dieptemassage) worden de gekende blokkades losgemaakt en verdwijnen de vervelende spanningen en andere pijnsignalen.

 

Derma - en Podosegmentale reflexologie, is het resultaat van 15 jaar lang onderzoek en ervaring

van de heer Jan Dries o.a. docent te Maastricht aan de Europese Academie.

 

 

Wacht DUS niet langer om het uit te proberen !

MOGELIJK de oplossing voor uw probleem ?

Maak daarom gerust een afspraak via onze site,

daarom Klik Hier

 

 

U kan ons bellen via het telefoonnummer: 032.963.166 alle werkdagen vanaf 13:00 uur tot en met 19:00 uur.

Raadpleeg de regio waarin onze werkzaamheden worden uitgevoerd. Te vinden op de pagina Afspraak Maken op onze site: Http://users.telenet.be/Cellteamsol/

 

 

Nog andere interessante links kan u vinden op:

Http://www.barrois.be/

 

 

        

 

                 

                                                                                                                                                            

           Volgende pagina