<%@ Language=JavaScript %> Cellteam Cellteamsol laat de werking ervan kennen.....

 

 

Hoe werkt dat?

 

a) Voetreflexmassage. Het is een drukmassage met duim en vingers. Soms komt er een fijn staafje of een stokje bij te pas om dieper gelegen en fijnere drukpunten te kunnen bewerken. De druktechniek hangt af van het effect dat men wil bereiken en wat de consultant kan verdragen. Een ontspanning techniek verschilt van een stimulatietechniek.
 
b) Tenenlezen. Indien de consultant het verkiest zal tijdens de Voetreflexmassage aan tenen lezen gedaan worden door de Therapeut. Dit is niet zo eenvoudig. Tussen consultant en therapeut moet een goede en vertrouwelijke relatie ontstaan in een ontspannen sfeer. Bij de behandeling kunnen natuurlijk onverwachte bevindingen, of veronderstellingen gedaan worden die ten volle in vertrouwen behandeld worden. Daarom is het vanzelfsprekend dat tijdens de behandeling er niemand anders aanwezig is.
 
c) De behandeling. Als consultant comfortabel gezeten is en hem alles duidelijk uitgelegd en samen overeenkomsten gemaakt werden worden de voeten gewassen, afgedroogd en grondig bekeken - onderzocht. Eventuele nota's worden op een werkblad genoteerd. De Therapeut is een en al gehoor. De Therapeut staat open om de mogelijke problemen met consultant te bespreken. Tijdens de massage, knijpen -drukken en wrijven, met een fijne geurige massageolie wordt stelselmatig met het Tenenlezen begonnen (op vraag van de consultant). De Therapeut en de consultant wisselen onderling van (privť) gedachten. Problemen worden besproken en naar mogelijke oplossingen uitgekeken. De Therapeut zal trachten de consultant te helpen en raad te geven door zijn denkpatroon te kennen te geven. De volledige duur hangt af van de behandeling en wordt aangepast aan de verlangens van de consultant. Meestal wordt er een duurtijd van 60 minuten voorzien. Met Tenenlezen kan het wel 30 tot 45 minuten langer duren.
 
Let op! Om alle misverstanden te vermijden, weet dat de mutualiteiten geen terugbetaling doen op de behandeling.